Od ponedjeljka kiša
61

Tokom vikenda sunčano vrijeme uz umjerenu naoblaku

Klix.ba
Promjenjivo vrijeme pratit će nas i u narednim danima. Prema podacima Federalnog hidrometeorološkog zavoda, za vikend će biti sunčano vrijeme uz umjerenu naoblaku koja će se pojačati u nedjelju poslijepodne i donijeti kišu.

Nakon kišovitog poslijepodneva u većem dijelu BiH, subotnje jutro će osvanuti sa sunčanim vremenom. U jutarnjim satima moguća je magla. U poslijepodnevnim satima lokalni pljuskovi se očekuju na području Hercegovine, Krajine i jugozapada Bosne. Jutarnje temperature kretat će se između 8 i 13, na jugu zemlje do 15 stepeni, a dnevne između 20 i 26 stepeni.

Nedjeljno jutro će biti toplije za nekoliko stepeni. Nakon sunčanog dana uslijedit će naoblačenje s kišom, pljuskovima i grmljavinom. Ovakvo vrijeme zadržat će se i početkom nove radne sedmice.

Ponedjeljak će biti oblačan s kišom i pljuskovima. Jutarnje temperature kretat će se između 11 i 16 stepeni, ali će dnevna pasti u prosjeku za šest stepeni.

Prema podacima AccuWeathera, prestanak padavina očekuje se od srijede u Bosni, a od četvrtka u Hercegovini. Prema podacima FHMZ-a, duži sunčani periodi i vjetar južnog smjera uslovit će porast temperatura od 28. maja do 4. juna pa su očekivane jutarnje minimalne temperature u Bosni od 9 do 14, a u Hercegovini od 12 do 17 stepeni, a maksimalne dnevne u Bosni do 30, u Hercegovini do 32 stepena.