Vremenska prognoza za BiH
0

Tokom vikenda nestabilno vrijeme sa povremenim padavinama

FENA
Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba
Tokom vikenda u Bosni se očekuje nestabilno vrijeme sa povremenim padavinama. Maksimalne temperature u centralnim i sjevernim dijelovima iznosit će oko 7 stepeni celzijusa.

Na jugu zemlje tokom vikenda bit će manje oblačnosti i više sunčanih intervala, a temperature će biti iznad 10 stepeni celzijusa, kazao je Agenciji Fena klimatolog Federalnog hidromeotorološkog zavoda BiH Dženan Zulum.

Početak sljedeće sedmice u Hercegovini će proći u stabilnom vremenu, sa nešto više sunca. Temperature će biti bez bitnijih promjena u odnosu na dane vikenda. U Bosni će doći do stabilizacije odnosno prestanka slabijih padavina koje se očekuje za dane vikenda. Jutarnje temperature bit će ispod nule, a maksimalne dnevne do pet-šest stepeni celzijusa, kazao je Zulum.

Prema njegovim riječima, treća dekada februara trebala bi prema statitičkim pokazateljima da bude toplija u odnosu na višegodišnji prosjek.

Padavine koje se očekuju krajem februara u centralnim i sjevernim predjelima zemlje i na planinama bit će u obliku snijega, dok u južnim dijelovima te padavine bi trebale da budu u obliku kiše, kazao je Zulum.