METEOBIH
0

Tokom vikenda moguć snijeg na planinama

FENA
U Bosni i Hercegovini u subotu će preovladavati oblačno vrijeme s kišom, a ponegdje i pljuskovima s grmljavinom. Obilnije padavine očekuju se u većem dijelu zemlje, a u noći sa subote ne nedjelju, na planinama, moguć je i slab snijeg. Vjetar umjeren, ponegdje jak, u Bosni sjeverni i sjeverozapadni, u Hercegovini zapadni i jugozapadni, a krajem dana u skretanju na sjeverne smjerove. Temperatura u Bosni od 7 do 15, a u Hercegovini od 16 do 20 stepeni.

U Sarajevu oblačno vrijeme s kišom, pljuskovima i grmljavinom. Jutarnja temperatura oko 11, a dnevna u laganom padu i 2 do 3 stepena niža u odnosu na jutarnju.

U nedjelju, prijepodne u centralnim i istočnim područjima s niskim oblacima i maglom, ponegdje može biti još slabe kiše, u ostatku zemlje sunčano, a tokom poslijepodneva sunčano uz malu do umjerenu oblačnost u cijeloj zemlji. Jutarnja temperatura niža 3 do 7 stepeni, a dnevna u laganom porastu.

U Bosni i Hercegovini u petak je bilo umjereno do pretežno oblačno vrijeme, ponegdje uz slabu kišu. Temperatura u 14 sati: Bjelašnica 6 stepeni, Čemerno 11, Ivan Sedlo, Han-Pijesak 16, Sokolac 19, Sarajevo 20, Livno, Trebinje, Neum, Goražde 21, Mostar, Bihać, Tuzla, Jajce, Ljubuški 22, Bugojno, Sanski Most, Doboj 23, Gradačac, Stolac, Čapljina 24, Zenica 25 i Banja Luka 26 stepeni, saopćeno je iz METEOBiH-a.