BiH
0

Tokom dana razvedravanje u BiH

FENA
Moći će se prošetati, na izlet, ili u baštu na kafu (Foto: Nedim Grabovica/Arhiv/Klix.ba)
Moći će se prošetati, na izlet, ili u baštu na kafu (Foto: Nedim Grabovica/Arhiv/Klix.ba)
Na jugu Bosne i Hercegovine jutros je vedro vrijeme, na istoku i djelomično u centralnim područjima je oblačno, a u ostatku zemlje preovladava umjerena naoblaka.

Temperature zraka izmjerene u 8.00 sati imale su sljedeće vrijednosti: Bjelašnica 2, Kupres 7, Ivan-sedlo 8, Sokolac 9, Drvar 10, Sarajevo, Livno i Prijedor 11, Tuzla, Bihać, Bugojno, Doboj, Sanski Most, Novi Travnik i Goražde 12, Jajce, Trebinje i Zvornik 13, Banja Luka, Derventa, Gradačac, Srebrenica i Stolac 14, Zenica, Bijeljina i Čapljina 15, Mostar i Neum 16 stepeni.

Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 945 hPa, za 3 hPa je veći od normalnog i raste.

Danas će na jugu zemlje biti pretežno vedro. U ostalim područjima će preovladavati sunčano uz umjerenu naoblaku, a na istoku zemlje i djelomično u centralnim područjima prijepodne će biti i pretežno oblačno vrijeme. Vjetar slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka između 17 i 23, na jugu do 26 stepeni.

U Sarajevu će prijepodne biti pretežno oblačno, sredinom dana se očekuje razvedravanje. Najviša dnevna temperatura zraka iznosit će oko 19 stepeni, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.