|

Tokom akcije "Pero" blokirani bankarski računi u iznosu većem od milion KM

Tokom akcije "Pero" blokirani bankarski računi u iznosu većem od milion KM
26
D. Be.
13.11.2019. u 14:41
29
komentara
26

dijeljenja
Tokom akcije "Pero" blokirani bankarski računi u iznosu većem od milion KM Ilustracija: Shutterstock
U bankama u BiH danas su blokirani računi jedne osobe i dvije kompanije u ukupnom iznosu od 1.015.569 KM, a sve u okviru akcije "Pero", saznaje Klix.ba. Iznos blokiranog novca tokom dana bi mogao biti uvećan.
Službenici SIPA-e danas su uhapsili najmanje 18 osoba u okviru akcije "Pero" koja se provodi u nekoliko bh. gradova - Cazinu, Bihaću, Sarajevu, Visokom, Zenici, Tuzli i Istočnom Sarajevu.Osumnjičenim se stavlja na teret da su od 2014. godine do danas na području Federacije BiH, ali i dijela Republike Srpske, pronalazili osobe i nezakonito im pribavljali različite certifikate i diplome od osnovne škole do visokoškolskih ustanova.


Tim putem je više hiljada osoba steklo nelegalne diplome, dok su osumnjičeni stekli višemilionsku korist.SIPA nastavlja rad na ovom predmetu te radi na hapšenju ostalih osumnjičenih.

Uporedo sa akcijom "Pero" službenici SIPA-e su danas u akciji "Blic" uhapsili dvojicu svojih kolega, koji su osumnjičeni da su otkrivali službene tajne tokom istrage u predmetu "Pero".
Prijavi grešku


Komentari (29)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...