BiH
0

Tokić: Sutrašnji skup Komšićevih pristalica - politički potez razlaza

FENA
“Odluka Ive Komšića i njegovih pristalica, da mimo legitimno zakazanog kongresa SDUBiH za 8. decembar u Sarajevu, zakažu skup svojih pristalica za sutra, predstavlja politički potez jednog definitivnog razlaza s Komšićem i Lazovićem u odnosu za SDU”, kazao je na današnjoj pres-konferenciji predsjednik SDUBiH Sejfudin Tokić.

“Taj kongres je nelegalan, nelegitiman i on ima za cilj samo dalje raslojavanje i destrukciju infrastrukture SDU nakon što je od ove grupe pojedinaca raspušteno 16 općinskih i tri kantonalne organizacije”, kazao je Tokić.

On je naglasio da se vanredni kongres prema odrebama Statuta mogao jedino zakazati 21 dan prije, a materijal, prijedlozi odluka i drugih dokumenata najmanje pet dana prije održavanja, što u ovoj proceduri nije učinjeno.

Tokić je kazao da će na kongresu SDU-a 8. decembra biti prisutno više od 400 delegata te da je prisustvo kongresu potvrdio i predsjednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak, a prisustvovat će i predstavnici SDU-a iz Srbije i SDP-a Crne Gore te predstavnici nekoliko ambasadora akreditiranih u BiH.