|

Tokić: Raspuštanja kantonalnih i općinskih organizacija SDU-a nemaju statutarnu utemeljenost

Tokić: Raspuštanja kantonalnih i općinskih organizacija SDU-a nemaju statutarnu utemeljenost
0
F
FENA
5.11.2007. u 16:06
0
komentara
0

dijeljenja
Tokić: Raspuštanja kantonalnih i općinskih organizacija SDU-a nemaju statutarnu utemeljenost
Predsjednik Socijaldemokratske unije (SDU) BiH Sejfudin Tokić tvrdi da smjene i raspuštanja kantonalnih organizacija SDUBiH u Tuzlanskom i Srednjobosanskom kantonu te općinske organizacije Stari Grad Sarajevo nemaju statutarnu i pravnu utemeljenost.
-Navodne smjene i raspuštanje organizacija SDUBiH koje Ivo Komšić, Miro Lazović, Slavko Dragičević i Goran Crnogorac u boljševičkom maniru svakodnevno plasiraju u javnost, nemaju nikakvu statutarnu i pravnu utemeljenost, ističe Tokić u saopćenju za javnost.

On ocjenjuje da "Ivo Komšić i neformalna grupa" svojim medijskim istupima pokušavaju u javnosti stvoriti atmosferu općeg raskola u SDUBiH te uz ranije objavljene "navodne odluke o raspuštanju Kantonalne organizacije SDUBiH Sarajevo, općinskih organizacija Centar i Novo Sarajevo, onemogućiti rad organizacija koje su na lokalnim i općim izborima ostvarile najbolje rezultate".

-Umjesto destrukcija, boljševičkih smjena i raspuštanja, Komšiću, Crnogorcu i Dragičeviću bi bilo bolje da konačno, nakon pet godina, formiraju organizacije SDUBiH u Kiseljaku, Posušju i Doboju iz kojih dolaze, kaže Tokić.

On poziva sve članove SDU-a u organima i tijelima ove stranke i zastupnike na svim nivoima izvršne i zakonodavne vlasti u BiH da podrže principe legaliteta, demokratskih odnosa i korektne međusobne komunikacije i uvažavanja kako to priliči "stranci radnika, znanja i socijalne pravde", utvrđenih u Programskoj deklaraciji SDUBiH.

Sve političke razlike treba demokratski riješiti na vanrednom kongresu stranke zakazanom za 8. decembar, smatra Tokić.
Prijavi grešku


Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.