{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Tokić: Pitanje nezavisnosti Kosova opterećuje odnose unutar BiH

F
18.2.2008. u 15:53
0
0
Tokić: Pitanje nezavisnosti Kosova opterećuje odnose unutar BiH
0
Tokić: Pitanje nezavisnosti Kosova opterećuje odnose unutar BiH
Predsjednik Socijaldemokratske unije BiH Sejfudin Tokić je danas izjavio za Fenu da nema nikakve dvojbe da već dugo postoje međunarodne strukture koje zajedno s režimom iz Beograda i nekim političkim strankama iz Republike Srpske stvaraju ambijent i pokušavaju očitu, nespornu nezavisnost Kosova, koji je nezaustavljiv proces, kompenzirati pravom RS-a na otcjepljenje od BiH.
Prema njegovim riječima, u tom pogledu, značajna je uloga Ruske Federacije, a i nekih drugih zemalja koje podržavaju takvu političku aktivnost.

"U neformalnim krugovima sam više puta upoznat da je čak precizirana 2010. godina kao godina referenduma o proglašenju otcjepljenja, odnosno nezavisnosti RS-a. U tom kontekstu smatram da će pitanje nezavisnosti Kosova opteretiti i već opterećuje odnose unutar BiH“, kazao je Tokić.

Smatram, dodao je on, da je to znak da bi svi oni koji djeluju u pravcu interesa i prosperiteta države BiH, njenih naroda i građana, trebali intenzivirati aktivnosti za punopravno članstvo prvenstveno BiH u NATO-u, koji je moguće provesti 2009. godine, a i uključenje BiH u evropske integracije.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: