{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Tokić: Dramatična situacija u BiH posljedica nepostojanja državničke mudrosti

F
21.11.2007. u 18:49
0
0
Tokić: Dramatična situacija u BiH posljedica nepostojanja državničke mudrosti
0
Tokić: Dramatična situacija u BiH posljedica nepostojanja državničke mudrosti
Predsjednik Socijaldemokratske unije (SDU) BiH Sejfudin Tokić smatra da je dramatična situacija u kojoj se BiH našla posljedica neodgovornosti predstavnika vladajućih stranaka, te nepostojanje državničke mudrosti nosilaca državnih funkcija koji su mandat dobili glasovima patriotskih snaga.
U izjavi za javnost Tokić navodi kako su predstavnici vladajućih stranaka pokazali spremnost na dogovaranje o neophodnim reformama tek nakon jasnih indicija da bi međunarodna zajednica mogla pokrenuti proces njihovih smjena.

Istovremeno, EU odlukama da BiH onemogući potpisivanje Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju, a Srbiji to dozvoli u danima kada vlast ove zemlje otvoreno osporava opstojnost i teritorijalni integritet naše zemlje i godinama odbija uhapsiti Karadžića i Mladića, pokazuje duboku dvoličnost njene politike na tlu Balkana, stav je Tokića.

On naglašava da se postojeća situacija i dalja blokada u reformskim procesima koje sistematski provode vlasti RS-a katastrofalno odražava na ekonomsku i političku situaciju pripadnika svih naroda u BiH, a posebno Bošnjaka koji izolaciju naše zemlje najčešće ne mogu prevazići posjedovanjem dvojnog državljanstva.

U sadašnjoj situaciji neophodno je sazivanje svenarodnog sabora patriotskih snaga radi definiranja strateških odrednica izlaska iz krizne situacije, smatra Tokić.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Opravdavate li blokade saobraćajnica zbog previsoke cijene goriva?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: