{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Todorović i Radić: Novi branilac prvooptuženog

S
21.1.2008. u 13:52
0
0
Todorović i Radić: Novi branilac prvooptuženog
0
Todorović i Radić: Novi branilac prvooptuženog
Neposredno nakon što je počelo izvođenje dokaza Odbrane Mirka Todorovića, optuženi je tražio razrješenje njegovog branioca po službenoj dužnosti i imenovanje novog
Sudsko vijeće je pristalo na zahtjev te kao novog branioca imenovalo Danila Mrkaljevića, kojem je dat rok do 11. februara da se upozna sa predmetom i pripremi za nastavak suđenja.

Sa Todorovićevim zahtjevom složio se i sam advokat Hamdo Kulenović, koji je rekao da u proteklim mjesecima nije mogao naći “zajednički jezik sa optuženim”.

Mirka Todorovića, zajedno sa Milošem Radićem, Državno tužilaštvo tereti da je sa još četiri vojnika 20. maja 1992. godine napao grupu od 14 civila koji su se skrivali nedaleko od sela Borkovac. Nakon što su neke od zarobljenika mučili, pretukli i opljačkali, odveli su ih do padine iznad obližnjeg potoka i strijeljali.

“Kulenović je, prvi put kada je otišao mojoj kući, sa sobom poveo dvije osobe iz Tužilaštva BiH koje su uvrijedile i mene i moju porodicu. Ovaj advokat me unaprijed osudio, a vidjet ćete da to nije istina”, kazao je kroz suze optuženi Todorović u sudnici, dodavši kako njegov branilac “nije razgovarao ni sa jednim mojim svjedokom”.

Kulenović je negirao navode optuženog rekavši da je u Borkovac išao sa predstavnicima Odjela krivične odbrane Suda BiH, te da je uzimao izjave od svjedoka.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: