{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Tirana se nada da će BiH priznati pasoš Kosova

S
24.3.2009. u 20:54
0
28
Tirana se nada da će BiH priznati pasoš Kosova
0
Tirana se nada da će BiH priznati pasoš Kosova
Premijer Albanije Sali Beriša u posjeti Predsjedništvu BiH
Premijer Albanije Sali Beriša rekao je Srni da su Albanija i BiH prijateljske zemlje i da idu ka zajedničkoj budućnosti u EU i NATO, kao i da se nada da će BiH priznati pasoš Kosova.
"Lično razumijem situaciju u BiH i stav koji ima prema Kosovu", rekao je Beriša i dodao da smatra da je nezavisnost Kosova "fundamentalna za mir i stabilnost u regionu".

Beriša je napomenuo da je tokom posjete od funkcionera BiH tražio da "pronađu način i da imaju progresivniji pristup novoj realnosti".

"Optimista sam da će korak po korak doći do priznavanja pasoša, što je važno za putovanje ljudi, kao i u vezi sa nekim olakšicama u smislu trgovine, regionalne saradnje, te da se na koncu kasnije prizna realnost", rekao je premijer Albanije.

Beriša je istakao da "na Kosovu osjećaju samo prijateljstvo prema BiH".

Govoreći o regionalnoj saradnji dvije zemlje u okviru evroatlantskih integracija, Beriša je rekao da je za Albaniju vrlo važna bila saradnja u okviru Jadranske povelje.

"Upravo je ta povelja omogućila da će Albanija za desetak dana postati punopravna članica NATO-a. Nadam se da će i ostale zemlje regiona profitirati kroz Jadransku povelju", rekao je albanski premijer.

Beriša je, govoreći o približavanju njegove zemlje EU, istakao da je to "proces koji se nikada ne dešava onoliko brzo koliko se želi, ali se uvijek dešava brže nego što se predvidi".

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: