BiH
0

Tinejdžerka Selma Musić direktorica BH Pošte

FENA
Manifestacija "Tinejdžer jedan dan direktor značajnog državnog preduzeća" čiji je pokrovitelj Vlada FBiH, a inicijator nevladina organizacija "Djeca stubovi svijeta", realizirana je danas i u JP "BH Pošta" d.o.o. Sarajevo.

Generalnog direktora ove kompanije Mensuda Bašića na jedan je dan zamijenila Selma Musić, učenica trećeg razreda Bošnjačke gimnazije u Sarajevu. Cilj projekta je da tinejdžeri spoznaju kako izgleda jedan radni dan direktora, da osjete kako firma funkcionira te da pomogne mladima u njihovom odabiru budućeg poziva.

Selma Musić je kazala kako nije nimalo lako biti generalni direktor zbog mnoštva informacija koje je dobila za kratko vrijeme, obima posla i manjka slobodnog vremena ali da je za vrijeme "mandata" imala podršku direktora Bašića koji nije žalio vremena, truda i strpljenja da joj za kratko vrijeme predoči način na koji funkcionira veliki sistem BH Pošte.

Musić je iz kompanije otišla impresionirana organizacijom i načinom rada te s novim saznanjima o direktorskim pozicijama, saopćeno je iz Odjeljenja informiranja manifestacije "Tinejdžer jedan dan direktor značajnog državnog preduzeća".