Za njen aktivizam
9

Tinejdžerka iz Bosanske Gradiške dobitnica je prestižne nagrade švedskog dvora

L. K.
Hanna Varmaz je 16-godišnjakinja koja je dobila prestižnu nagradu "Anđeo interneta", a koju su kojoj dodijelili princ i princeza Švedske zbog njene borbe protiv vršnjačkog nasilja i mobinga.

Ovo je primjer, podrška i osoba koja je spasila živote, rečeno je u početku motivacionog govora tokom dodjele priznanja.

"To je nekoliko opisa od mnogih koji su je nominovali za nagradu godine Anđeo interneta. Sa velikom porcijom hrabrosti smjela se je pokazati je jaka i slaba. Pokazala je da su ljudi dovoljni sami sebi kakvi jesu i da pravi problem leži kod onih koji misle drugačije. Kroz te poruke ona je promjenila i spasila živote“, dodali su.

Ubrzo su lokalni mediji saznali za njen rad i borbu protiv vršnjačkog nasilja i djece koja maltretiraju drugu djecu, te su pohvalili njen rad.

Hannu su njeni fanovi nominovali za prestižnu nagradu princa i princeze Švedske, a djevojčica nakon osvajanja nagrade nastavlja raditi sa princom i princezom u zaštiti djece, te u zaustavljanju vrijeđanja i širenja između djece na internetu.