BiH
0

Tinejdžer osuđen na robiju

Klix.ba
U Baltimoreu je tinejdžer osuđen na 20 godina robije, nakon što je sa svojim prijateljima jednog beskućnika prebio na smrt.

Daniel Ennisu (18) je u petak presuđeno nakon što je u maju priznao ubistvo Geralda Joseph Holla, 55 godišnjeg beskućnika koji je živio ispod mosta.

O svireposti počinilaca govori i naziv koji su dali svom ritualu: “gaženje propalice,” a u kojem su se služili bejzbol palicama i željeznim šipkama.

Voditelji tužbe su rekli kako je ovaj napad “opravdan” od strane Ellisa i njegovih prijatelja kao pokušaj da očiste svoju četvrt od beskućnika tako što bi ih tukli do smrti sve dok oni ne bi otišli iz tog naselja.

Michael Farmer (20) je također, prošle godine, proglašen krivim za ubistvo prvog stepena nad pomenutim Holleom kao i za učešće u ubistvu 46-godišnjeg George Williamsa.

Ove smrti su se našle među serijom napada na beskućnike u 2001. godini a od kojih su tri okončana smrtnim slučajem a pet ostalih sa težim fizičkim ozljedama.

Farmer će biti osuđen tek nakon svjedočenja protiv trećeg učesnika u Hollovoj smrti a radi se o Harold "Jay" Waterburyu (19). Waterbury je također osuđen i za učesništvo u smrti Williamsa i trećeg beskućnika Harry Lawhorna (47). Njegovo suđenje je zakazano za 5 avgust ove godine.