BiH
434

Tim Clancy i zvanično postao državljanin BiH

Klix.ba
Tim Clancy (Foto: Thebosniaguy.com)
Tim Clancy (Foto: Thebosniaguy.com)
Amerikanac Tim Clancy, promotor bh. turizma u svijetu, od danas je i zvanično bh. državljanin. Vijeće ministara BiH je na današnjoj sjednici donijelo rješenju da primi u državljanstvo Clancyja koji već 20 godina živi u našoj zemlji.

Osim njega, u bh. državljanstvo su primljeni Anes Ličina, državljanin Crne Gore i potencijalni reprezentativac Judo reprezentacije BiH, zatim Marijan Antolović, državljanin Republike Hrvatske i potencijalni reprezentativac BiH u nogometu, saopćeno je iz Vijeća ministara BiH.

Bh. državljani postali su i Ismail Yapici, državljanin Republike Turske, direktor obrazovnih institucija Bosna Sema u BiH, prof. Filip Zloušić, državljanin Republike Austrije, predsjednik HKD-a Napredak u Beču.

U bh. državljanstvo primljeni su Dmitrij Vukolov, ruski državljanin i ekonomski stručnjak s doktorskom disertacijom u oblasti naftnih mreža, Diego Moscheni, državljanin Italije i počasni konzul BiH u Trevisu od 2009. godine, Elena Mitrović, ruska državljanka i ekspert u oblasti financija, Secouba Diatta, državljanin Senegala i profesionalni nogometaš, Marijana Reljić, državljanka Republike Hrvatske i profesorica razredne nastave, te Timothy Clancy, američki državljanin i autor više knjiga o Bosni i Hercegovini te promotor bh. turizma u svijetu, stoji u saopćenju iz Vijeća ministara BiH.