{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Rodna kuća Alije Izetbegovića postaje muzej

A
20.4.2013. u 22:12
3
102
Rodna kuća Alije Izetbegovića postaje muzej
3
Rodna kuća Alije Izetbegovića postaje muzej
Turska agencija za međunarodnu saradnju i koordinaciju (TIKA) renovirat će rodnu kuću prvog predsjednika BiH Alije Izetbegović.
Kuća, koja je nalazi u Bosanskom Šamcu, nakon renoviranje služit će kao muzej. U rodnoj kući Izetbegovića će, osim muzeja, biti i kancelarija koja će služiti kao centar Muslimanskog dobrotvornog društva "Merhamet".

Osim rodne kuće Izetbegovića, TIKA će realizirati i četiri nova projekta u BiH.Bit će dovršena izgradnja nove zgrade Karađoz-begove medrese, jedine medrese u Hercegovini, koja još uvijek radi.

Osim toga, nastavljaju se i radovi na Univerzitetu u Sarajevu kako bi se ojačale fizičke mogućnost univerziteta. TIKA će obnoviti salu za konferencije na Fakultetu političkih nauka. Ovaj projekat se planira završiti do kraja ove godine.Turska agencija za međunarodnu saradnju i koordinaciju će isto tako izgraditi i dom zdravlja u Moštrama kod Visoko. Radovi su počeli u martu i planiraju se završiti do jula. Predviđa se da novi dom zdravlja u Moštrama pruža zdravstvene usluge za 15 hiljada ljudi.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: