{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Tijelo Olene Popik prevezeno u Ukrajinu

N
23.11.2004. u 23:02
0
0
Tijelo Olene Popik prevezeno u Ukrajinu
0
Tijelo Olene Popik prevezeno u Ukrajinu
Tijelo mlade Ukrajinke Olene Popik (21) jutros je iz mostarske gradske mrtvačnice na Bijelom Brijegu prebačeno na sarajevski aerodrom, odakle će avionom biti prebačeno u Ukrajinu, javlja NINA.
U Dnjipropetrovskoj oblasti će tijelo preuzeti njena porodica. Nakon zaključenja istrage i pribavljanja potrebne dokumentacije tijelo je prevezeno u Sarajevo.

Policiji sada problem predstavljaju osobe koje su koristile usluge Olene Popik i oni koji su je držali u ropstvu. Do sada su uhapšene četiri osobe osumnjičene za trgovinu ljudima. Dženan Golić usko je povezan s Olenom Popik, a ostale tri osobe uhapšene su tokom istražnih radnji i razgovora sa stranim državljankama koje su bile njihove žrtve.

Porodica je navodno negodovala tvrdeći da se u sanduku ne nalazi Olenino tijelo, međutim, policija je provjerom pasoša utvrdila da ona nije krivotvorena i da se radi o Oleni Popik. Porodica neće moći otvarati kovčeg zbog težine bolesti koja je dijagnosticirana Oleni. Tijelo je stavljeno u limeni sanduk, koji je nakon pečaćenja položen u drveni koji su u mrtvačnici zapečatili radnici ukrajinske Ambasade iz Zagreba.

Inače, Olena Popik je preminula 3. novembra u Kliničkoj bolnici Mostar od AIDS-a, a dijagnosticirane su joj i bolesti sifilis, hepatitis C te milijarna tuberkuloza. Za sobom je u Ukrajini ostavila trogodišnjeg sina koji živi s njenim roditeljima. Je li Olena bila žrtva trgovine ljudima ili samo prostitutka, nije do kraja definirano.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Hoće li posjeta Predsjedništva BiH Srbiji značajnije promijeniti odnos između dvije zemlje?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: