BiH
0

Tihićeva čestitka povodom dana Državnosti BiH

FENA
Predsjedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Sulejman Tihić danas je uputio čestitku bosanskohercegovačkim građanima povodom 25. novembra, Dana državnosti BiH, saopćeno je iz Službe za odnose s javnošću Parlamentarne skupštine.

"Građanima BiH u zemlji i inozemstvu, njenim braniocima i antifašistima, čestitam 25. novembar, Dan državnosti Bosne i Hercegovine!

Uvjeren sam da ćete ovaj praznik obilježiti dostojanstveno i časno kao što ste Bosnu i Hercegovinu branili od fašizma, agresije i drugih pošasti!

Posebne čestitke upućujem preživjelim vijećnicima ZAVNOBiH-a i pripadnicima NOR-a koji su Bosni i Hercegovini vratili državnost.

Unatoč velikim i brojnim promjenama koje su se od toga vremena dogodile u svijetu, regionu i našoj zemlji, nepobitna je činjenica definicija ZAVNOBiH-a da Bosna i Hercegovina nije ni srpska ni hrvatska ni muslimanska, već i srpska i hrvatska i muslimanska i svih drugih koji u njoj žive!

Sazdana na hiljadugodišnjoj tradiciji tolerancije i suživota različitih naroda, religija i kultura, takva Bosna i Hercegovina je naša jedina domovina i naša jedina budućnost", naveo je Sulejman Tihić.