Šefik Džaferović
0

Tihić treba da ode sa mjesta predsjednika SDA

SRNA
Potpredsjednik Stranke demokratske akcije (SDA) Šefik Džaferović smatra da bi na čelu ove partije umjesto aktuelnog predsjednika Sulejmana Tihića trebalo da bude Bakir Izetbegović.

"Ja podržavam Bakira Izetbegovića za predsjednika SDA. Aktuelnom predsjedniku Sulejmanu Tihiću sugerisao sam da odustane od kandidature za predsjednika na novim izborima", naglašava Džaferović.

Džaferović kaže za "Fokus" da neće biti kandidat za predsjednika SDA na predstojećim stranačkim izborima i da će se, ako bude predložen, zahvaliti i zamoliti da ta kandidatura bude usmjerena Bakiru Izetbegoviću.

"O Sulejmanu Tihiću javno sam mnogo puta govorio. Za ovaj put reći ću samo to da smatram da su za svakoga dva mandata sasvim dovoljna. SDA je velika politička stranka, koja ima dovoljno veoma dobrih ljudi i zbog toga bi predsjednički mandat trebalo da bude ograničen na dva mandata", rekao je DŽaferović.

On je istakao da kandidature za predsjednika stranke još nisu službeno objavljene, jer prvo treba okončati izbore u opštinskim i kantonalnim organizacijama.