BiH
0

Tihić: Teško je dogovoriti novi termin sastanka lidera šest vladajućih stranaka

FENA
Predsjednik Stranke demokratske akcije Sulejman Tihić je danas u Sarajevu kazao novinarima kako je teško dogovoriti novi termin sastanka lidera šest vladajućih političkih stranaka u BiH.

Sastanak koji je trebao biti održan u ponedjeljak 10. marta u Sarajevu, a čiji je domaćin trebao biti Sulejma Tihić, nije održan jer mu nisu mogli prisustvovati neki od učesnika.

„Mi smo svi rekli da će to biti 10. mart. Ja sam svoje obaveze, i zdravstvene i sve drugo, prilagodio da budem na tom sastanku. Međutim, izgleda da neki političari imaju preče i važnije poslove nego one koje smo mi svi zajedno dogovorili“, kazao je Tihić.

Dodao je kako je sada jako teško sa šest političara dogovoriti termin koji će svima odgovarati.

„Inače, smatram da takav način rada nije dobar. Lično nisam nikada bio opredjeljen za takav način da petorica-šestorica nekih političara, lidera sjednu i odlučuju ono što bi trebao da odlučuje parlament, ili druge institucije. Oni treba nekada da sjednu - jednom, dva put, tri put u godini, kad su neka važna pitanja, a ne da mi sad svaki mjesec sjedimo pa da rješavamo pitanja budžeta, pitanja sjedišta nekakvih agencija, već sve šta nismo na tim sastancima radili i rješavali“, kazao je Tihić.