|

Tihić: Srebrenici dati specijalni status kakav imaju brčko ili Mostar

Tihić: Srebrenici dati specijalni status kakav imaju brčko ili Mostar
0
S
SRNA
23.2.2012. u 14:56
23
komentara
0

dijeljenja
Tihić: Srebrenici dati specijalni status kakav imaju brčko ili Mostar
Predsjednik Stranke demokratske akcije Sulejman Tihić rekao je danas da bi Srebrenica trebalo da ima specijalni status kakav imaju Brčko i Mostar.
Tihić je rekao Srni da bi na sastancima lidera šest vodećih političkih partija u BiH trebalo da se nađe i pitanje primjene Izbornog zakona BiH u Srebrenici.

On je ponovio da pitanje izbora u Srebrenici mora biti drugačije riješeno u odnosu na ostale opštine u BiH.

Tihić, koji je danas boravio u radnoj posjeti Vukosavlju, je izrazio zadovoljstvo dosadašnjom realizacijom dogovora "šestorke" postignutog u decembu pršle godine i istakao da je ostalo da na narednom sastanku, kome će predsjedavati predsjednik SNSD-a Milorad Dodik, nađu rješenje za provođenje presude "Sejdić -Finci" i pitanje vojne imovine.

On smatra da o ovim bitnim političkim pitanjima treba da se bave predstavnici najvećih stranaka, a da od Vijeća ministara i Parlamentarne skupštine BiH očekuje da rade poslove iz svoje nadležnosti.

Povodom izjave ambasadora SAD u BiH Patricka Moona da je moguć dogovor o pitanju vojne imovine i pristupanju BiH NATO savezu, Tihić je rekao da su političari u BiH razgovarali o načinu rješavanja pitanja vojne imovine, ali da je zbog nekih hitnijih problema to pitanje ostavljeno da se riješi u narednom periodu.

Tihić je ponovio stav SDA da prespektivnu vojnu imovinu treba uknjižiti kao imovinu BiH, odnosno Ministarstva odbrane, a da bi neperspektivna vojna imovina bila vlasništvo opština, kantona i Republike Srpske i Federacije BiH.

Tihić je danas sa ministrima u Federaciji BiH iz reda SDA - Desnicom Radivojevićem, Adilom Osmanovićem, Selmirom Kalpanom i Erdalom Trhuljem boravio u radnoj posjeti Vukosavlju.
Prijavi grešku


Komentari (23)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...