|

Tihić: SDA će uprkos svemu podržati ponovno imenovanje Špirića

Tihić: SDA će uprkos svemu podržati ponovno imenovanje Špirića
0
F
FENA
7.12.2007. u 11:28
0
komentara
0

dijeljenja
Tihić: SDA će uprkos svemu podržati ponovno imenovanje Špirića
I pored određenog nezadovoljstva radom predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH u ostavci Nikole Špirića, posebno u vrijeme tehničkog mandata kada je pokazao "neodgovoran odnos", SDA će podržati njegovo ponovno imenovanje za mandatara ako je to stav njegove stranke SNSD-a jer nema druge alternative, izjavio je danas predsjednik SDA Sulejman Tihić.
Upitan kada se može očekivati ispunjavanje uvjeta za potpisivanje Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju (SAA) s Evropskom unijom, posebno onih vezanih za reformu policije, Tihić je rekao da se posao može završiti za mjesec dana ako se to želi.

Naglasio je da je sada na Vijeću ministara BiH i Ministarstvu sigurnosti da pretoče u zakone Akcioni plan za reformu policije, uključujući formiranje direkcije za koordinaciju policije na državnom nivou, nezavisnog odbora, agencije za podršku, policijske akademije i instituta za forenziku.

Međutim, upozorio je da su se i tokom posljednjih dogovora pokazale razlike u vezi s nezavisnim odborom, akademijom, nadležnostima direkcije za koordinaciju, odnosno o ulozi države i entiteta u tom procesu.

Tihić smatra da posebno koordinacija policije mora biti s jačim nadležnostima i u nadređenom odnosu prema entitetima.
Prijavi grešku


Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.