BiH
0

Tihić primio delegaciju Univerziteta Buckinghama

NINA
Predsjedavajući Predsjedništva BiH Sulejman Tihić primio je jučer u Sarajevu delegaciju Univerziteta Buckinghama iz Velike Britanije, saopšteno je iz Službe za odnose s javnošću Predsjedništva BiH.

U delegaciji koje je posjetilo predsjedavajućeg Tihića bio je i profesor dr. Ejup Ganić, profesor Mašinskog fakulteta u Sarajevu.

Povod posjete delegacije Univerziteta Buckinghama je potpisivanje sporazuma o saradnji s novoosnovanom visokoškolskom ustanovom ''Sarajevska škola za nauku i tehnologiju'' (Sarajevo School of Science and Technology -SSST).

Razgovaralo se o partnerstvu i saradnji između ta dva univerziteta koja su u kontekstu ukupnog razvoja ekonomije BiH. SSST je regionalna visokoškolska ustanova koja uz studente iz BiH i njene dijaspore prihvata studente iz svih država u regiji pod istim uslovima.

Kako je saopšteno, predsjedavajući Tihić naveo je da se potpisivanjem tog sporazuma omogućava da i mladi ljudi iz BiH tokom četverogodišnjeg programa dobiju dvije diplome oba sveučilišta, što otvara mogućnosti BiH prema svijetu.