{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Tihić ponovio: Stranka demokratske akcije ostaje u vlasti

F
31.5.2012. u 14:07
0
32
Tihić ponovio: Stranka demokratske akcije ostaje u vlasti
0
Tihić ponovio: Stranka demokratske akcije ostaje u vlasti
Foto: Nedim Grabovica/Arhiv/Klix.ba
Svi amandmani Stranke demokratske akcije (SDA) su odbijeni. Nije bilo političke volje naših partnera da se uvaže amandmani koji, po nama, jesu dosta skromni, rekao je dopredsjedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH i predsjednik SDA Sulejman Tihić nakon današnje sjednice Doma.
Stranka demokratske akcije smatra nezakonitim uvođenje sredstava od prodaje kasarne "Maršal Tito" u budžet institucija BiH, a koja su bila namijenjena Kampusu Univerziteta Sarajevo.

"Na ovaj način je oštećen Univerzitet i stvoren opasan presedan", kazao je Tihić.

I činjenica da od planiranih budžetskih sredstava država na raspolaganju ima tek 750 miliona KM stvara zabrinutost u SDA.

"Ne znam kako će biti prikupljeno 200 miliona KM koji nedostaju. SDA nije željela danas da blokira proces, glasali smo protiv kao što smo i najavili, ali smo pokušali sa skromnim amandmanima da poboljšamo situaciju. Ali, nije bilo političke volje", dodao je Tihić.

Ponovio je da SDA ostaje u vlasti.

"Nema razloga da nas se isključi. Sjetite se koliko je puta Stranka za BiH u onoj koaliciji glasala protiv i nikom nije palo na pamet da ih isključuje iz vlasti zbog toga", podsjetio je Tihić.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Jeste li zadovoljni radom policije u vašoj lokalnoj zajednici?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: