{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Tihić od SABNOR-a primio priznanje za doprinos njegovanju tradicije NOB-a

F
11.4.2008. u 15:17
0
0
Tihić od SABNOR-a primio priznanje za doprinos njegovanju tradicije NOB-a
0
Tihić od SABNOR-a primio priznanje za doprinos njegovanju tradicije NOB-a
Predsjednik Saveza antifašista i boraca narodnooslobodilačkog rata (SABNOR) u Kantonu Sarajevu Ibrahim Čomić uručio je danas predsjedniku Stranke demokratske akcije i predsjedavajućem Doma noroda Parlamentarne skupštine BiH Sulejmanu Tihiću priznanje za doprinos u njegovanju tradicije NOB-a i afirmiranje Saveza antifašista koje mu je dodijeljeno u povodu Dana oslobođenja Sarajeva.
Čomić je u razgovoru istaknuo Tihićev doprinos i njegovo nastojanje da antifašizam bude zastupljen na ovom području te koliko je Tihiću stalo da BiH bude zajednica svih njenih građana.

Informirao ga je o aktivnostima SABNOR-a i naglasio pozitivno raspoloženje vlasti u Kantonu Sarajevo prema nosiocima NOB-a u općem i materijalnom smislu. Značajnom je označio i činjenicu da su zahvaljujući pozitivnom raspoloženju u Skupštini KS-a, borci NOB-a u svim pravima izjednačeni s borcima odbrambenooslobodilačkog rata, te istaknuo da su u nadležnosti KS-a spomen-obilježja NOR-a prioritetno spomen-park na Vracama.

Tihić je s ponosom istaknuo činjenicu da je rastao u partizanskoj obitelji te da je vaspitavan u tom duhu. On je mišljenja da su to trajne vrijednosti i da ih ne treba mijenjati bez obzira na sve, te istaknuo da BiH može opstati samo kao zajednica ravnopravnih naroda.

"Temelje ove države i njene državnosti dala je narodnooslobodilačka borba. Bez ZAVNOBiH-a ne bi bilo Republike BiH u sastavu bivše federativne, a kasnije Socijalističke Republike Jugoslavije. To su one tekovine na kojima je sazdana EU. Prema tome, nema nikakvog razloga da se ima negativan odnos prema antifašističkoj borbi '1941-1945.", kazao je Tihić.

Današnjem susretu prisustvovali su članovi SABNOR-a i Tihićevi suradnici, a gosti i domaćini razmijenili su danas i prigodne poklone.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: