BiH
0

Tihić obilježio Dan pobjede nad fašizmom

NINA
Član Predsjedništva BiH Sulejman Tihić je danas povodom obilježavanja 60. godina pobjede nad fašizmom i završetka NOR-a položio cvijeće na mezarju Kovači, Vječnoj vatri i Spomen-parku Vraca u Sarajevu.

Povodom obilježavanja 60. godišnjice pobjede nad fašizmom član Predsjedništva BiH Sulejman Tihić obratio se zastupnicima i izaslanicima na svečanoj plenarnoj sjednici Zastupničkog doma i Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH.

Također, član Predsjedništva BiH Sulejman Tihić sudjelovao je i na tradicionalnom druženju u Goraždu koje je organizirano povodom Dana Zlatnih ljiljana Federacije BiH.

Tihić je zajedno s premijerom Vlade Federacije BiH Ahmet Hadžipašićem i dužnosnicima Bosansko-podrinjskoog kantona položio cvijeće na spomenik braniocima grada Goražda.

Razgovarao je s dužnosnicima BPŽ-a o aktualnim pitanjima u tom kantonu, reformama policijskih snaga, te ekonomskim reformama bitnim za razvoj tog kantona, kao i o mjestu Goražda u formiranju policijskih regija.

Na tradicionalnom druženju povodom Dana Zlatnih ljiljana Federacije BiH član Predsjedništva BiH Sulejman Tihić obratio se prisutnima.