{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Tihić o koalicionom sporazumu sa SBiH: Želimo otprilike iste amandmane

F
28.12.2006. u 13:51
0
0
Tihić o koalicionom sporazumu sa SBiH: Želimo otprilike iste amandmane
0
Tihić o koalicionom sporazumu sa SBiH: Želimo otprilike iste amandmane
Predsjednik SDA Sulejman Tihić je na novogodišnjoj pres-konferenciji u Sarajevu dao svoje mišljenje o koalicionom sporazumu sa Strankom za BiH.
Mi smo sa Strankom za BiH potpisali jedan sporazum, koji ima 11 stranica i koji tretira sva najvažnija pitanja države, entiteta i društva, počev od općih pitanja, do pojedinačnih: monetarne i fiskalne politike, poljoprivrede, telekomunikacija, energije, borbe protiv kriminala, nezakonito stečene imovine, do zakona o glavnom gradu BiH i pravima političkih zatvorenika itd“, kazao je danas predsjednik SDA Sulejman Tihić na novogodišnjoj pres-konferenciji u Sarajevu.

Zamoljen za komentar o sporazumu o koalicionim odnosima koji su jučer potpisali SDA i Stranka za BiH, Tihić je naglasio da postoje određene razlike kada su u pitanju amandmani.

„Mi želimo, otprilike, iste amandmane. Na kraju, želimo ista rješenja, ali kako do njih doći, na koji način, kada - tu postoje razlike između nas i Stranke za BiH. Mi smatramo da je bilo dobro da smo prihvatili prvu fazu i da smo sada razgovarali o drugoj fazi“, kazao je Tihić.

On je dodao kako u Stranci za BiH smatraju drukčije te da je to jedan problem o kojem će te dvije stranke stalno razgovarati.

„Kada je u pitanju suradnja s HDZ-om, tu postoji konsenzus da želimo da oba HDZ-a budu dio vlasti. Razlika se pojavljuje: šta ako jedan HDZ ne bude dio vlasti i ne želi biti s drugim. Mislim da ćemo i taj problem riješiti i imamo za njega rješenje koje ćemo predložiti na narednom sastanku u srijedu ili četvrtak u Predsjedništvu BiH“, kazao je.

„Nemamo još liste kandidata za najviše funkcije. Listu će utvrditi nadležni organi Stranke, u skladu s procedurom predviđenom Statutom i Pravilnikom o kadrovskoj politici“, naglasio je Tihić. On je izrazio uvjerenje da će sporazum o koalicionim odnosima biti značajan doprinos ubrzanju formiranja vlasti na svim nivoima.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li političari Krivični zakon FBiH mijenjaju da bi zaštitili svoje pozicije?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: