SDA
0

"Tihić nikada nije blokirao ništa što je u interesu građana"

FENA
Svoditi argumentirane i politički utemeljene stavove najjače političke stranke u BiH, Stranke demokratske akcije, o potrebi nužne rekonstrukcije Federalne vlade na puke spekulacije, predstavlja posljednji izraz demagoškog i nedemokratskog odnosa Stranke za BiH prema interesima građana, saopćeno je danas iz SDA.

U saopćenju se navodi da ne može više Stranka za BiH koristiti politiku ucjene i isključivosti, kao što je to često bilo u prošlosti, bez obzira na to koliko će to koštati i državu i narod.

Dodaje se da posljedice neusvajanja aprilskog paketa ustavnih promjena samo su vrh ledenog brijega takve neodgovornosti i političke osionosti.

  • Naspram neosnovanog lamentiranja sa brojem radnih mjesta, protiv čega ne može biti niko, SDA je naprotiv, upravo zbog otvaranja tih radnih mjesta za domaće ljude, zaustavila, po uvjerenju velikog dijela javnosti, najveću pljačku našeg naroda i države koju je Stranka za BiH pokušala provesti netransparentnim postupcima u elektroenergetskom sektoru. Najbolji dokaz tome jesu oni pokušaji privatiziranja, mimo Parlamenta, izbora strateškog partnera, vrijednog preko sedam milijardi, navodi se u saopćenju.

Umjesto prihvatanja odgovorne i argumentirane rasprave o ovoj strateškoj investiciji za naš narod i buduće generacije, Stranka za BiH pokušava uvjeriti javnost u suprotno kako bi se ostvarili interesi pojedinaca i lobističkih grupa, tvrdi SDA.

U saopćenju se ističe da i Tihić i Čović nikada nisu i neće blokirati bilo šta što je u interesu naroda, a posebno rudara, ali hoće uvijek i onda kada se političkim ucjenama i demagogijom pokušava pljačkati narod i buduće generacije. Navodi se da to nije ni sabotiranje ni blokada već poziv na odgovoran i efikasan rad svakog resora pa i u industriji i energetici.