{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


'Tihić je najveći kočničar razvoja privrede FBiH'

F
28.10.2008. u 16:21
0
11
'Tihić je najveći kočničar razvoja privrede FBiH'
0
'Tihić je najveći kočničar razvoja privrede FBiH'
Federalni ministar energetike, rudarstva i industrije Vahid Hećo oglasio se danas saopćenjem u kojem ističe da je Sulejman Tihić svojim ponašanjem postao najveći kočničar razvoja kompletnog privrednog sistema u FBiH i bit će obilježen kao takav "jer će se posljedice njegovog "angažovanja" osjetiti tek u narednom periodu".
"Nakon iznesenih niza laži i konstatacija o tobožnjem kriminalu o energetskom sektoru kao i čestim neargumentovanim istupima i tvrdnjama Sulejmana Tihića da je zaustavio tzv. 'pljačku stoljeća' koju samo on i njegovi istomišljenici vide morat će dokazati pred organima pravosuđa jer tužba o ovim navodima je u fazi pripreme. Svakodnevnim istupima Sulejman Tihić i njemu slični nanose nesagledivu štetu kako građanima tako i društvo u cjelini", navodi se u saopćenju.

On na taj način, navodi ministar Hećo, šalje ružan i na istini neutemeljen signal svima koji žele da donesu svoj kapital i investiraju u BiH s namjerom da pomognu ekonomski oporavak kako FBiH tako i BiH u cjelini.

"Lažima i upornim osporavanjem najboljeg mogućeg modela, kad je u pitanju prijedlog koji je Vlada FBiH jednoglasno podržala i uputila u parlamentarnu proceduru, on dovodi u pitanje kredibilitet Vlade FBiH posebno rješavanja problema kako u rudnicima tako i u drugim privrednim oblastima", ističe ministar Hećo u saopćenju.

"Pod izgovorom da je pokrenuta krivična istraga pred kantonalnim tužilaštvom, a pritom znajući da je ta istraga pokrenuta od njegovih satelita koji su isključivo zaduženi za prljave političke poslove, on koči ekonomski razvoj i sveukupan prosperitet FBiH i BiH", navodi se u saopćenju.

"Zbog svega navedenog, predlažem Tihiću da pripremi kvalitetnu odbranu svih svojih iznesenih laži i da objasni građanima ove države zašto je toliko uporan u zaustavljanju razvojnog i ekonomskog napretka u FBiH u isto vrijeme ne obazirući se na aktivnosti koje se vode u manjem bh. entitetu kad je pitanju energetski sektor", ističe se u današnjem saopćenju ministra Vahida Heće.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: