BiH
0

Tihić izrazio nezadovoljstvo ismijavanjem članova Predsjedništva u novogodišnjem programu BHT 1

Sarajevo-X/Avaz
U okviru novogodišnjeg programa BHT 1 emitirala je i humorističku emisiju u maniru stare "Top liste nadrealista", ali ovaj put pod nazivom "Nadreality Show" u kojoj je glumačka postava preuzela uloge članova Predsjedništva BiH Borislava Paravca, Sulejmana Tihića i Dragana Čovića.

Ognjen Ostojić imitirao je predsjedvajućeg Paravca, Zenit Đozić preuzeo je ulogu hrvatskog člana Predsjedništva Čovića, a Saša Petrović karikirao je lik Tihića.

Prema pisanju Dnevnog avaza, sudeći prema reakcijama gledalaca, sve je bilo daleko od uspješnog, na nivou jeftinog amaterizma. Uz neduhovitu, očiglednu politikantski motiviranu tendencioznost, koja je prelazila mjeru dobrog ukusa, loš scenarij i još lošiju glumu, novi nadrealisti doživjeli su potpuni medijski fijasko, piše Avaz.

Sam član Predsjedništva Sulejman Tihić sve smatra veoma neumjesnom šalom. "Sva trojica smo bili izloženi ismijavanju. Imajući u vidu da se radi o javnom servisu te način na koji on inače prati rad Predsjedništva, čovjeka ništa ne može iznenaditi. To je njihov odnos prema ovoj državi. S ovim su prešli svaku mjeru. Oni su sve manje javni servis, a sve više servis u službi jedne političke opcije i pojedinaca u njoj. Prelaze svaku mjeru objektivnog informiranja, ali na kraju krajeva, u konkretnom slučaju, prešli su i granicu humora" - kaže Tihić.

On ističe da se ni u jednoj državi na svijetu ovakvo nešto, barem kad je u pitanju javni servis, ne može dogoditi. "Sasvim je druga stvar kad je riječ o privatnim TV kućama, ali ovo je krajnje degutantno. Javni servis prije svih treba poštivati državne institucije jer na taj način pokazuje odnos prema državi." - kaže Tihić.