{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Tihić: Iskustvo Schwarza-Schillinga može biti dragocjeno za BiH

F
30.10.2005. u 09:53
0
0
Tihić: Iskustvo Schwarza-Schillinga može biti dragocjeno za BiH
0
Tihić: Iskustvo Schwarza-Schillinga može biti dragocjeno za BiH
Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Sulejman Tihić pozdravio je danas kandidaturu bivšeg međunarodnog medijatora za BiH Christiana Schwarza Schillinga za visokog predstavnika Evropske unije (EU) u BiH.
-Radi se o političaru koji uživa visoku reputaciju ne samo u SR Njemačkoj koja ga je kandidirala, nego i u EU, a također dobro poznaje prilike u Bosni i Hercegovini, kazao je Tihić u izjavi za FENU.

Prema njegovim riječima, iskustvo Schwarza Schillinga iz ranijeg perioda u kojem se nesebično angažirao u BiH moglo bi biti dragocjeno za uspješno obavljanje dužnosti visokog predstavnika.

U tom kontekstu, ocjenio je značajnim da zadnji mandat visokog predstavnika pripadne jakoj i kompetentnoj ličnosti, dodajući kako bi sve drugo bilo eksperimentisanje koje bi se moglo negativno odraziti na započete reforme, kao i na proces približavanja EU.

- Stranka demokratske akcije (SDA) i ja lično smo se uvijek zalagali za to da visoki predstavnik u narednom mandatu bude iz neke od važnijih zemalja EU, odnosno iz zemlje koja je pružila značajnu potporu Bosni i Hercegovini, podsjeća Tihić.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: