{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Tihić: Firmama kao što su Klas treba pružiti podršku

N
3.2.2005. u 18:04
0
0
Tihić: Firmama kao što su Klas treba pružiti podršku
0
Tihić: Firmama kao što su Klas treba pružiti podršku
Član Predsjedništva BiH Sulejman Tihić boravio je danas u posjetu firmi Klas d.d. Sarajevo u općini Novo Sarajevo, javlja dopisnik agencije NINA.
Tihiću su se pridružili načelnik općine Novo Sarajevo Željko Komšić, državni ministar za ljudska prava i izbjeglice Mirsad Kebo i premijer Kantona Sarajevo Denis Zvizdić.

Tihić je nakon obilaska proizvodnih pogona, izjavio da je fasciniran kapacitetima rada te veoma uspješne firme u Bosni i Hercegovini. Istaknuo je da je potrebno preduzećima poput Klasa pružati sve vidove podrške i pomoći.

"Samo na taj način uspješne firme mogu biti još uspješnije, a samim tim otvarat će se nova radna mjesta za nezaposlene", kazao je Tihić te dodao da je Klas jedan od najznačajnijih privrednih subjekata ne smo na području Kantona Sarajevo nego i na teritoriju cijele Bosne i Hercegovine.

Tihić je također istaknuo da je Klas firma koja izvozi u više od 20 zemalja svijeta ogromnu paletu proizvoda. "Klas je motorna snaga zajedno s još četiri-pet velikih firmi koja propagira i provodi projekt 'Kupujmo domaće' koji je veoma bitan s aspekta ekonomskog jačanja BiH i uopće za održivi razvoj", kazao je on.

Prema riječima premijera Kantona Sarajevo Denisa Zvizdića, Klas je promotor razvoja prehrambene industrije iz BiH u svijetu.

"Klas zapošljava više od 1.000 ljudi s područja KS-a. Zbog toga je zadatak Vlade KS-a i svih drugih razina vlasti da budemo servis velikim firmama, da im pomognemo u njihovom razvoju ili da im barem napravimo administrativne i zakonske pretpostavke da se mogu uspješno razvijati", kazao je on.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: