BiH
0

Tihić: Firmama kao što su Klas treba pružiti podršku

NINA
Član Predsjedništva BiH Sulejman Tihić boravio je danas u posjetu firmi Klas d.d. Sarajevo u općini Novo Sarajevo, javlja dopisnik agencije NINA.

Tihiću su se pridružili načelnik općine Novo Sarajevo Željko Komšić, državni ministar za ljudska prava i izbjeglice Mirsad Kebo i premijer Kantona Sarajevo Denis Zvizdić.

Tihić je nakon obilaska proizvodnih pogona, izjavio da je fasciniran kapacitetima rada te veoma uspješne firme u Bosni i Hercegovini. Istaknuo je da je potrebno preduzećima poput Klasa pružati sve vidove podrške i pomoći.

"Samo na taj način uspješne firme mogu biti još uspješnije, a samim tim otvarat će se nova radna mjesta za nezaposlene", kazao je Tihić te dodao da je Klas jedan od najznačajnijih privrednih subjekata ne smo na području Kantona Sarajevo nego i na teritoriju cijele Bosne i Hercegovine.

Tihić je također istaknuo da je Klas firma koja izvozi u više od 20 zemalja svijeta ogromnu paletu proizvoda. "Klas je motorna snaga zajedno s još četiri-pet velikih firmi koja propagira i provodi projekt 'Kupujmo domaće' koji je veoma bitan s aspekta ekonomskog jačanja BiH i uopće za održivi razvoj", kazao je on.

Prema riječima premijera Kantona Sarajevo Denisa Zvizdića, Klas je promotor razvoja prehrambene industrije iz BiH u svijetu.

"Klas zapošljava više od 1.000 ljudi s područja KS-a. Zbog toga je zadatak Vlade KS-a i svih drugih razina vlasti da budemo servis velikim firmama, da im pomognemo u njihovom razvoju ili da im barem napravimo administrativne i zakonske pretpostavke da se mogu uspješno razvijati", kazao je on.