HKD "Napredak"
0

Testiranje za ljetnu školu u Beču

FENA
Glavna podružnica Beč HKD "Napredak" u saradnji s podružnicama u domovini organizira 13. Ljetnu školu u Beču od 31. jula do 20. avgusta za 30 studenata i maturanata.

Škola u tri sedmice nudi svim polaznicima intenzivno učenje njemačkog jezika, četiri školska sata dnevno, a pored toga očekuje ih upoznavanje Austrije i Beča kroz historiju, kulturu, nauku, ekonomiju, obrazovanje, medije itd.

HKD Napredak tj. Fond za stipendiranje "Fra Ivan Frano Jukić" osigurava polaznicima puni pansion u kvalitetnim studentskim sobama u samom središtu Beča, kvalitetnu i pouzdanu organizaciju škole, zdravstveno osiguranje za vrijeme boravka u Beču, kartu za gradski prijevoz, ulaznice i vođenje za planirane posjete muzejima i drugim znamenitostima.

Polaznici plaćaju participaciju od 300 eura od ukupno 1.200 eura koliko iznosi organizacija po osobi, kao i povratnu autobusnu kartu.

HKD Napredak poziva zainteresovane na testiranje znanja njemačkog jezika. Testiranja će se održavati u Zagrebu, Tuzli , Sarajevu, Mostaru.