BiH
14

Teslić: Izgrađena četiri nova igrališta za djecu

SRNA
U okviru aktivnosti koje kroz volonterski rad provodi Udruženje građana "Nešto više" na području teslićke opštine uređena su četiri nova igrališta za djecu.

Igrališta su uređena na lokalitetima u krugu obdaništa u Tesliću, naselju Radolinka, te u krugu osnovne škole Đulići i Pribinić. Tim povodom u prostorijama Dječijeg obdaništa "Palčić" upriličena je svečanost na kojoj je načelnik opštine Teslić Savo Kasapović, u znak zahvalnosti zbog učinjenih poslova, volonterima organizacije "Nešto više" uručio zahvalnice.

Kasapović je istakao je da je riječ o lijepom gestu volontera, te je izrazio zahvalnost zbog uređenja četiri dječija igrališta.

"Dugujem posebnu zahvalnost volonterima Udruženja građana 'Nešto više' jer su izabrali opštinu Teslić gdje su uredili četiri lijepa dječija igrališta, što je krajnje pozitivan primjer, i oni su zaista uradili nešto više za opštinu Teslić i njene mališane", rekao je Kasapović.

On je ocijenio da će ove aktivnosti biti dobar primjer kako bi se i u Tesliću formirala grupa volontera koji bi uradili još neke dobre stvari u gradu. Direktor Osnovne škole "Ivo Andrić" Đulići Brane Peulić zahvalio je organizaciji "Nešto više" na doprinosu i korisnom radu pokazanom uređenjem i opremanjem poligona u krugu škole, odnosno opremanjem igrališta za djecu sa toboganima i ljuljačkama.

"Život mališana Đulića će izgradnjom ovog igrališta zasigurno postati ispunjeniji razonodom i nadam se da će igralište poslužiti i za djecu koja nisu školskog uzrasta, a koja će biti naši budući đaci", rekao je Peulić, koji je zahvalio i načelniku opštine Teslić, kao partneru u ovom projektu.

Prema riječima izvršnog direktora Udruženja "Nešto više" Aleksandra Bundala, aktivnost u Tesliću predstavlja 65. akciju koja se provodi u okviru programa stipendiranja, kroz koji je do sada prošlo 95 stipendista.

"Program je krenuo 2002–2003. godine. Opštinu Teslić smo izabrali zbog toga jer jedan od kolega stipendista radi u opštini, a pored toga ovdje nismo bili prisutni kao što smo u drugim regijama BiH", rekao je Bundalo