{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Teška situacija na području općine Doboj Istok zbog visokog nivoa Spreče

Piše: M. N./Klix.ba
8.3.2017. u 11:44
14
12
Teška situacija na području općine Doboj Istok zbog visokog nivoa Spreče
14
Stanje u dolini rijeke Spreče na području općine Doboj Istok je dosta teško. Kako nam je rekao Sulejman Delić iz Civilne zaštite ove općine, pod vodom je 150 hektara poljoprivrednog zemljišta. Ugrožen je jedan privredni subjekt.
"Putna komunikacija Doboj-Tuzla nije ugrožena, a lokalni vodotoci su pod kontrolom. Sinoć smo imali kritičnu situaciju u jednoj mjesnoj zajednici Lukavica Rijeka gdje smo evakuirali jedan stambeni i pomoći objekat i jedan stambeni objekat u okruženju mjesne zajednice Mala Brijesnica", rekao je Delić za Klix.ba.

Istakao je kako padavine ne prestaju, a nepovoljne okolnosti su i velik ispust vode s brane Modrac i veoma visok nivo rijeke Bosne.

"Očekujemo da će tokom dana veće površine poljoprivrednog zemljišta biti pod vodom. Stanje pratimo i za sada ga držimo pod kontrolom", kazao je.

Sazvana je sjednica štaba Civilne zaštite općine Doboj Istok na kojoj će biti određene mjere zaštite i djelovanja. Na terenu su i pripadnici Federalne uprave civilne zaštite koji prate situaciju i pomažu.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: