BiH
0

Teška krađa u veleprodajnom centru "Velpro" Sarajevo

FENA
Dispečeri zaštitarske agencije "Sikra Security" jutros su u 06,00 sati obavijestili MUP Kantona Sarajevo da je izvršena teška krađa provaljivanjem u Veleprodajni centra d.o.o. -"Velpro" Sarajevo, lociran u ulici Rajlovačka bb, opština Novi grad, saopćeno je iz MUP-a KS.

Službenici policije Treće PU odmah su izašli na lice mjesta i izvršili osiguranje prostora, a o tom događaju obaviješten je dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Sarajevo Džemal Karić koji je ovlastio službenike policije MUP KS da izvrše uviđaj.

Uviđajem je utvrđeno da je teška krađa provaljivanjem u navedeni objekat, izvršila nepoznata osoba ili više njih u noći 20./21. jula.

Teška krađa je izvršena tako što je izvršilac ušao u prostor objekta gdje je nasilno otvorio bankomat i iz njega ukrao veću sumu novca.

Nasilno su otvorena i vrata prostorije u kojem je blagajna. I u tom prostoru NN izvršilac je nasilno otvorio metalnu kasu vlasništvo Veleprodajnog centra odakle je ukradena veća suma novca.

Iz prostora, unutar Centra, koji koristi zaštitarska agencija "Sikra Security" ukradena su dva hard diska. NN izvršilac je nasilno otvorio i vrata magacina pozicioniranog unutar Centra, odakle je ukradena neutvrđena količina cigareta.

Službenici policije MUP KS preduzimaju intenzivne mjere i radnje na rasvjetljavanju svih okolnosti tog krivičnog djela, identifikaciji i pronalasku izvršilaca.