{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Tešanović uputio otvoreno pismo direktorima BHT1

F
15.9.2006. u 18:05
0
0
Tešanović uputio otvoreno pismo direktorima BHT1
0
Tešanović uputio otvoreno pismo direktorima BHT1
Zamjenik ministra civilnih poslova BiH Zoran Tešanović uputio je danas otvoreno pismo generalnom direktoru BHT1 Dragi Mariću i direktoru televizije Milanu Triviću u kome konstatuje da su «sve priče o neprofesionalnom i nekorektnom odnosu televizije kojom rukovode tačne i istinite kada su u pitanju kadrovi iz Republike Srpske u institucijama BiH i prezentacija poslova koje oni rade».
Tešanović podsjeća da je jučer gostovao na BHT1 da bi putem videolinka ostvario komunikaciju sa zamjenikom ministra inozemnih poslova Grčke, a vezano za projekt izgradnje zgrade zajedničkih institucija BiH na Marijin-Dvoru i rekonstrukciju objekata bolnice Kasindo.

-Prijem, komunikacija, odnos i ponašanje vašeg osoblja s urednikom informativnog programa Amirom Zukićem na čelu ispod je svakog nivoa profesionalnosti i uljudnosti, bez imalo kućnog odgoja – navodi Tešanović u pismu.

On dalje konstatuje da uređivačka politika BHT1 sa spomenutim urednikom ne može dati bolje rezultate od ovih koje sada ima i da je to samo javni servis građana većeg entiteta u BiH.

-Vašem uredniku je nebitna činjenica koliko nama prijateljska Grčka pomaže u obnovi zemlje, za njega je to «mala cifra», ali vjerujte mi da ne bi bila da je iz neke od arapskih zemlja- stoji u Tešanovićevom pismu.

On ističe da nije bitan iznos pomoći, već da je bitno afirmirati tu pomoć i pokazati putem Javnog RTV servisa zahvalnost u ime svih građana.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: