SDA
0

Terzić ostaje u stranci bez zvaničnih funkcija

SRNA
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Adnan Terzić, jedan od kandidata za predsjednika SDA, koji je dobio 19 glasova delegata na Petom kongresu SDA, izjavio je novinarima da je njegova politička budućnost i dalje vezana za SDA, ali bez ikakvih zvaničnih funkcija.

"Sutra je novi dan i idemo dalje, čestitam predsjedniku Tihiću. Ponudio sam delegatima jednu priču koju očito nisu prihvatili i neko mora pobijediti, a to je Tihić", rekao je Terzić.

Terzić je naglasio da je bilo mnogo spekulacija o  njegovoj kandidaturi  u koju je ušao "iz vjere i ubjeđenja".

"Jednostavno, nisam govorio protiv drugih nego sam govorio o sebi. Ponosno sam iznio teret kandidature i  dao sam neke nove standarde u kampanji koju sam vodio preko interneta i elektronskih medija", istakao je Terzić.

On  je naglasio da je i ekonomska rezolucija puna elemenata u kojima je dao doprinos.

Prema njegovim riječima, SDA će nastaviti sada na čelu sa Tihićem i nešto izmijenjenim rukovodstvom, a prvi ispit  biće  izbori 2010.godine.

"Vjerovatno će se Tihić,   nažalost, kako najavljuje predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović, vratiti u Prud i   mislim da to nije dobro", ističe Terzić.

On je napomenuo da se Tihić nakon prošlog kongresa stranke ponašao u stilu "pobjednik nosi sve".

"Ako se bude i sada tako ponašao sigurno će doći do cijepanja stranke. Ali  nadam se da je Tihić sigurno nešto naučio od prošlog kongresa do danas", dodao je Terzić.

Novi-stari  predsjednik SDA je Sulejman Tihić za koga je  glasalo   425 delegata. 

Na današnjem Petom kongresu SDA, Tihićevi protivkandit  Bakir Izetbegović dobio je 301 glas,  dok je Adnan Terzić dobio 19 glasova.   Na Petom kongresu bilo je 767 delegata.