{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Terzić ostaje u stranci bez zvaničnih funkcija

S
26.5.2009. u 21:52
0
8
Terzić ostaje u stranci bez zvaničnih funkcija
0
Terzić ostaje u stranci bez zvaničnih funkcija
Foto: Reuters
Adnan Terzić, jedan od kandidata za predsjednika SDA, koji je dobio 19 glasova delegata na Petom kongresu SDA, izjavio je novinarima da je njegova politička budućnost i dalje vezana za SDA, ali bez ikakvih zvaničnih funkcija.
"Sutra je novi dan i idemo dalje, čestitam predsjedniku Tihiću. Ponudio sam delegatima jednu priču koju očito nisu prihvatili i neko mora pobijediti, a to je Tihić", rekao je Terzić.

Terzić je naglasio da je bilo mnogo spekulacija o njegovoj kandidaturi u koju je ušao "iz vjere i ubjeđenja".

"Jednostavno, nisam govorio protiv drugih nego sam govorio o sebi. Ponosno sam iznio teret kandidature i dao sam neke nove standarde u kampanji koju sam vodio preko interneta i elektronskih medija", istakao je Terzić.

On je naglasio da je i ekonomska rezolucija puna elemenata u kojima je dao doprinos.

Prema njegovim riječima, SDA će nastaviti sada na čelu sa Tihićem i nešto izmijenjenim rukovodstvom, a prvi ispit biće izbori 2010.godine.

"Vjerovatno će se Tihić, nažalost, kako najavljuje predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović, vratiti u Prud i mislim da to nije dobro", ističe Terzić.

On je napomenuo da se Tihić nakon prošlog kongresa stranke ponašao u stilu "pobjednik nosi sve".

"Ako se bude i sada tako ponašao sigurno će doći do cijepanja stranke. Ali nadam se da je Tihić sigurno nešto naučio od prošlog kongresa do danas", dodao je Terzić.

Novi-stari predsjednik SDA je Sulejman Tihić za koga je glasalo 425 delegata.

Na današnjem Petom kongresu SDA, Tihićevi protivkandit Bakir Izetbegović dobio je 301 glas, dok je Adnan Terzić dobio 19 glasova. Na Petom kongresu bilo je 767 delegata.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: