{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Terzić - Leakey: EUFOR će pomoći BiH u borbi protiv organiziranog kriminala

N
NINA
30.11.2004. u 15:29
0
0
Terzić - Leakey: EUFOR će pomoći BiH u borbi protiv organiziranog kriminala
0
Terzić - Leakey: EUFOR će pomoći BiH u borbi protiv organiziranog kriminala
Predsjedavajući Vijeća ministara BiH Adnan Terzić primio je danas u Sarajevu u nastupni posjet prvog komandanta vojnih snaga Evropske unije u BiH (EUFOR) britanskog generala Davida Leakeyja.
Kako je saopšteno iz Vijeća ministara, predsjedavajući Terzić je poželio dobrodošlicu snagama Evropske unije u Bosni i Hercegovini i izrazio očekivanja da će njihova misija od stabilizacije do integracije biti uspješna na zadovoljstvo građana Bosne i Hercegovine. On je potvrdio spremnost svih vojnih i sigurnosnih struktura u Bosni i Hercegovini da u potpunosti sudjeluju i sarađuju u uspješnoj implementaciji njihove misije u BiH.

General Leakey potvrdio je spremnost EUFOR-a za nastavkom provedbe dobrih iskustava misije SFOR-a, uz istodobno pružanje pune potpore vlastima u Bosni i Hercegovini u osiguranju uspjeha u borbi protiv korupcije i svih oblika organiziranoga kriminala.

U tom smislu, navodi se u saopštenju, razgovarano je o modalitetima saradnje između misije EUFOR-a i Vijeća ministara, koji će osigurati neophodnu podršku snagama EUFOR-a u ispunjenju zadataka sigurnosnih struktura u Bosni i Hercegovini.

Primopredaja između snaga EUFOR-a i SFOR-a će biti izvršena 2. decembra ove godine, kada EU počinje svoju vojnu operaciju u BiH pod nazivom Altea. Oko 80 posto sadašnjih snaga SFOR-a će ostati u sastavu EUFOR-a.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: