{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Terzić: BiH treba stabilan i siguran region Jugoistočne Evrope

F
20.2.2006. u 10:38
0
0
Terzić: BiH treba stabilan i siguran region Jugoistočne Evrope
0
Terzić: BiH treba stabilan i siguran region Jugoistočne Evrope
Bosna i Hercegovina treba stabilan i siguran region jugoistočne Evrope, što je preduslov za uspješan nastavak uvođenja evropskih standarda u sve zemlje regiona, kazao je predsjedavajući Vijeća ministara BiH Adnan Terzić obraćajući se, u svojstvu specijalnog gosta, na svečanom otvaranju Crans Montana foruma koji se održava na temu „Crna Gora u 21. vijeku“.
Naša zemlja, dodao je on, podržava i zagovara svaku regionalnu inicijativu uvjerena da to doprinosi stvaranju i boljem funkcioniranju nove Evrope.

Predsjedavajući Terzić je istakao svoje uvjerenje da će predstojeći referendum u Crnoj Gori biti urađen po evropskim standardima i potvrdio da će BiH poštovati volju građana iskazanu na tom referendumu.

U ime ostalih govornika koji su učestvovali na svečanom otvaranju foruma donedavni generalni sekretar Vijeća Evrope Walter Schwimmer je čestitao premijeru Terziću, BiH i njenoj mladoj rediteljki filma „Grbavica“ Jasmili Žbanić osvajanje Zlatnog medvjeda na Berlinskom filmskom festivalu, što je pozdravljeno burnim aplauzom.

Crans Montana Forum, na kojem će se razgovarati o regionalnim, evropskim i globalnim perspektivama Crne Gore, održava se na Svetom Stefanu.

Na forumu je najavljeno sudjelovanje brojnih dužnosnika vlada i parlamenata evropskih zemalja i međunarodnih organizacija.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: