{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Teološki fakulteti postaju redovni članovi Univerziteta u Sarajevu

F
6.9.2012. u 13:42
3
5
Teološki fakulteti postaju redovni članovi Univerziteta u Sarajevu
3
Teološki fakulteti postaju redovni članovi Univerziteta u Sarajevu
Vlada Kantona Sarajevo (KS) danas je utvrdila prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o visokom obrazovanju KS-a.
Kantonalni ministar obrazovanja, nauke i mladih Fahrudin Oručević kazao je na konferenciji za novinare da je na sjednici Vlade raspravljano o toj ponovnoj inicijativi i donesena jednoglasna odluka o podršci predloženom tekstu izmjena i dopuna Zakona o visokom obrazovanju, nakon čega će biti upućen u proceduru za usvajanje.

Ponuđenim izmjenama i dopunama se akademskoj zajednici, kako je dodao, pruža mogućnost da prevaziđe neke probleme koji se nisu mogli riješiti postojećim zakonom.

Oručević je podsjetio da je ranije održan sastanak između akademske zajednice, zastupnika Skupštine KS-a i dekana teoloških fakulteta. Taj sastanak je, po njegovim riječima, bio izuzetno uspješan i na kraju je jednoglasnim zaključkom akademske komisije, svih njenih deset članova, usaglašen stav da amandman koji se tiče punopravnog članstva teoloških fakulteta bude usvojen.

"Usaglašen je tekst člana 67. koji mijenja član 166. aktuelnog Zakona o visokom obrazovanju u kome se kroz tri stava definira da svi teološki fakulteti čiji su osnivači crkve i vjerske zajednice, registrirani na području KS-a, stiču pravo redovnog člana Univerziteta u Sarajevu sa svim pravima i obavezama koje takav status donosi", pojasnio je Oručević.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: