Opet nagle promjene vremena
0

Temperature u BiH padaju za deset stepeni

Sarajevo-x.com
Foto: Sarajevo-x.com
Foto: Sarajevo-x.com
Nagle promjene vremena, nakon nekoliko dana sunčanih intervala, ponovo nas očekuju danas poslijepodne, javili su nam iz Federalnog hidrometereološkog zavoda.

"Danas će doći do pojave padavina praćenih grmljavinom, a kiša će se najvjerovatnije zadržati i naredna dva dana. Također, možemo očekivati i veći pad temperatura koji će iznositi i do deset stepeni Celzijusa", kazao je za naš portal Željko Majstorović, klimatolog Federalnog hidrometerološkog zavoda.

Klimatolozi predviđaju da će se pogoršanje vremenskih prilika sa pljuskovima i grmljavinom potrajati sljedeća dva dana, dok se pred subotu očekuje stabilnije vrijeme i lagano razvredravanje.

Danas će naoblačenje prvo zahvatiti zapadna i sjeverna područja Bosne, a do kraja dana proširit će se na cijelu zemlju.

Pogoršanje vremena izazvat će promjenu raspoloženja kod većine ljudi, a kod osjetljivih osoba će uzrokovati jačanje poteškoća vezanih uz njihove bolesti. Reumatičari bi mogli imati izraženije bolove, dok bi astmatičari trebali biti oprezniji zbog većeg sadržaja vlage u zraku i nižih temperatura. S obzirom da će biti dosta svježije u odnosu na prethodne dane, mnogi od nas trebali bi osjetiti i izvjesno olakšanje, uz manje problema sa snom.