BiH
20

Temperature dosezale 36 stepeni, u Sarajevu ljetni pljusak

Klix.ba
(Foto: Edin Hadžihasić/Klix.ba)
Sunčano i vruće vrijeme pratit će nas i u narednim danim, uz povremena osvježenja u vidu pljuskova, ponegdje s grmljavinom. Danas je u BiH bilo toplo s temperaturama do 36 stepeni, a u poslijepodnevnim satima pao je i ljetni pljusak u Sarajevu koji je donio osvježenje.

Do kraja dana u i jugozapadnim područjima BiH mogući su kratkotrajni i slabi pljuskovi koji će sutra, u srijedu, biti jači i popraćeni grmljavinom. Prema podacima Federalnog hidrometeorološkog zavoda, prema kraju sutrašnjeg dana uz pljuskove i grmljavinu moguć je i grad. Jutarnje temperature od 16 do 24, a dnevne od 29 do 36 stepeni.

U četvrtak, 12. juna, bit će ponovo sunčan i vruć dan s temperaturama od 27 do 35 stepeni. Petak i vikend bit će poput srijede, sunčano, vruće, ali do kraja dana s pljuskovima i grmljavinom. Temperature za koji stepen niže. Za vikend će jutarnje biti od 12 do 16, na jugu do 21, a dnevne od 24 do 32 stepena.

Od nedjelje kreće kišni period koji će trajati do četvrtka, 19. juna, kada će ponovo uslijediti sunčano i vruće vrijeme do kraja juna.