BiH
147

Teletović: Ukoliko se Jablanica izbaci sa trase Koridora 5C, grad će biti mrtav

Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Trasa autoputa A1 kroz dijelove Hercegovine aktuelizirana je u posljednjih nekoliko dana, a među onima koji smatraju da se Vlada FBiH maćehinski ponaša prema manjim sredinama je i bosanskohercegovački košarkaš i igrač Milwaukee Bucksa Mirza Teletović.

Podsjećamo, Općinsko vijeće Jablanice, na vanrednoj sjednici održanoj u ponedjeljak, jednoglasno je usvojilo zaključak kojim se ne prihvaćaju amandmani na Prijedlog prostornog plana područja posebnih obilježja od značaja za Federaciju BiH "Autoceste na Koridoru 5C", a koji podrazumijevaju odmicanje trase od samog grada.

"Narod u Jablanici je ogorčen, ali i ja lično. Kada završim sportsku karijeru imam namjeru vratiti se i živjeti u svom rodnom gradu. Mladi ionako odlaze, a niko ne čini ništa da ih zadrži. Ukoliko se Jablanica izbaci sa trase Koridora 5C, ovaj grad će biti mrtav. Pitajte Hasana Salihamidžića, Vahida Halilhodžića, Senada Lulića, Sabinu Pehić i druge, šta bi to značilo za stanovnike našeg grada", napisao je Teletović.

Od Vlade Federacije BiH, poslanika u Predstavničkom domu i delegata u Domu naroda Parlamenta FBiH zatraženo je da se uvaže interesi općine Jablanica i općina koje gravitiraju priključku na koridor 5C planiranom u mjestu Glogošnica.