{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Telekomunikaciono uvezivanje sudova, tužilaštava, policije i CIPS-a

F
19.3.2007. u 12:46
0
0
Telekomunikaciono uvezivanje sudova, tužilaštava, policije i CIPS-a
0
Telekomunikaciono uvezivanje sudova, tužilaštava, policije i CIPS-a
Dimitris Kourkoulas
U Sarajevu je danas potpisan Memorandum o razumijevanju koji se odnosi na nabavku i uspostavu telekomunikacionog sistema za potrebe Visokog sudskog i tužilačkog vijeća, sudova i tužilaštava u Bosni i Hercegovini.
Ovim dokumentom uređuje se telekomunikacijsko uvezivanje VSTV-a svih sudova u Bosni i Hercegovini, policije i Direkcije za implementaciju projekta CIPS, a za potrebe bh. pravosuđa.

Memorandum su u prostorijama VSTV-a potpisali predsjednik VSTV-a Branko Perić, ministar civilnih poslova BiH Sredoje Nović, direktor direkcije projekta CIPS Siniša Macan te uime Evropske komisije koja je osigurala novac za ovaj projekt šef Delegacije Evropske komisije u BiH ambasador Dimitris Kourkoulas.

Potpisnici su izjavili da će ovaj telekomunikacioni sistem poboljšati koordinaciju između sudova, tužilaštava i pravosuđa u cijeloj BiH, i to elektronskom razmjenom informacija, pristupom centralnim bazama podataka i integriranim komunikacijama. To će ukloniti organizacione i operativne prepreke u zajedničkom korištenju informacija te omogućiti ovim institucijama razmjenu informacija po mnogo nižim cijenama i na sigurniji način, izjavio je predsjednik VSTV-a Branko Perić.

Šef Evropske komisije u BiH Dimitris Kourkoulas, nakon što je konstatirao evidentni napredak u reformi pravosuđa u BiH, izrazio je nadu da će doći i do uspješnijih razgovora o reformi policije u BiH s konkretnijom sadržinom, izbjegavajući svaljivanje krivice na bilo koga.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: