{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Telekomunikaciono uvezivanje sudova, tužilaštava, policije i CIPS-a

F
19.3.2007. u 12:46
0
0
Telekomunikaciono uvezivanje sudova, tužilaštava, policije i CIPS-a
0
Telekomunikaciono uvezivanje sudova, tužilaštava, policije i CIPS-a
Dimitris Kourkoulas
U Sarajevu je danas potpisan Memorandum o razumijevanju koji se odnosi na nabavku i uspostavu telekomunikacionog sistema za potrebe Visokog sudskog i tužilačkog vijeća, sudova i tužilaštava u Bosni i Hercegovini.
Ovim dokumentom uređuje se telekomunikacijsko uvezivanje VSTV-a svih sudova u Bosni i Hercegovini, policije i Direkcije za implementaciju projekta CIPS, a za potrebe bh. pravosuđa.

Memorandum su u prostorijama VSTV-a potpisali predsjednik VSTV-a Branko Perić, ministar civilnih poslova BiH Sredoje Nović, direktor direkcije projekta CIPS Siniša Macan te uime Evropske komisije koja je osigurala novac za ovaj projekt šef Delegacije Evropske komisije u BiH ambasador Dimitris Kourkoulas.

Potpisnici su izjavili da će ovaj telekomunikacioni sistem poboljšati koordinaciju između sudova, tužilaštava i pravosuđa u cijeloj BiH, i to elektronskom razmjenom informacija, pristupom centralnim bazama podataka i integriranim komunikacijama. To će ukloniti organizacione i operativne prepreke u zajedničkom korištenju informacija te omogućiti ovim institucijama razmjenu informacija po mnogo nižim cijenama i na sigurniji način, izjavio je predsjednik VSTV-a Branko Perić.

Šef Evropske komisije u BiH Dimitris Kourkoulas, nakon što je konstatirao evidentni napredak u reformi pravosuđa u BiH, izrazio je nadu da će doći i do uspješnijih razgovora o reformi policije u BiH s konkretnijom sadržinom, izbjegavajući svaljivanje krivice na bilo koga.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: