BiH
0

"Telekom Srbije" od danas zvanično vlasnik "Telekoma Srpske"

FENA
„Telekom Srbija“ od danas je novi vlasnik 65 posto od ukupnog kapitala u „Telekomu Srpske“ a. d. Banja Luka.

Na današnjem zatvaranju transakcije po ugovoru o prodaji državnog kapitala u „Telekomu Srpske“, direktor Direkcije za privatizaciju Vladimir Mačkić uime prodavca predao je generalnom direktoru „Telekoma Srbije“ Drašku Petroviću, predstavniku kupca, potvrdu o vlasništvu na akcijama iz Centralnog registra hartija od vrijednosti Republike Srpske.

Prethodno je „Telekom Srbija“ predao Direkciji za privatizaciju, garanciju na iznos od 50 miliona eura, koliko je ugovorena obaveza investiranja u prvoj godini poslovnog plana.

Također, prodavac je danas uručio kupcu potvrdu o tačnosti i istinitosti izjava i garancija prodavca i potvdu o nepostojanju bitno negativnih promjena u poslovanju preduzeća od dana potpisivanja ugovora o prodaji 19. januara, do danas.

Istovremeno s predajom potvrde o vlasništvu, kupac i prodavac su potpisali obavještenje o transferu, kojim je dat nalog "escrow agentu" da izvrši prijenos prodajne cijene od 646 miliona eura na račun prodavca.

Na kraju, obje strane kupac i prodavac potpisali su obavještenje o zatvaranju čime je privatizaciona transakcija po ugovoru o prodaji državnog kapitala u „Telekomu Srpske“ a. d. Banja Luka završena, saopćeno je iz Direkcije RS-a za odnose s javnošću.