{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Telekom operateri će dati novac za izgradnju puteva

F
7.7.2011. u 16:43
0
14
Telekom operateri će dati novac za izgradnju puteva
0
Telekom operateri će dati novac za izgradnju puteva
Rudo Vidović
Ministar komunikacija i prometa Bosne i Hercegovine Rudo Vidović potpisao je danas s predstavnicima javnih telekom operatera u našoj zemlji ugovore o uvjetima i načinu izmirenja obaveza po osnovu dodijeljene dozvole za Univerzalne mobilne telekomunikacijske sustave, saopćeno je iz resornog ministarstva.
Navedenim ugovorom svaki od tri javna telekom operatera u Bosni i Hercegovini obavezuju se da u narednih pet godina kroz dvije rate u svakoj godini, a počevši od dana potpisivanja ugovora, uplati na namjenski račun u sistemu Jedinstvenog računa trezora Bosne i Hrecegovine ukupno 15 miliona eura.

A 85 posto ukupnog iznosa iz ugovora je za finansiranje pripreme i izgradnje putne infrastrukture, naročito za izgradnju glavnih objekata na međunarodnom koridoru 5-C kroz Bosnu i Hercegovinu, saopćeno je.

Odlukom Vijeća ministara o načinu raspodjele sredstava uplaćenih na ime dodijeljene dozvole za Univerzalne mobilne telekomunikacijeske sisteme, 15 posto ukupnog novca bit će usmjereno na razvoj sektora telekomunikacija, a namjenu će posebnom odlukom utvrditi Vijeće ministara BiH na prijedlog Ministarstva komunikacija i prometa.

Za finansiranje pripreme i izgradnje putne infrastrukture, naročito za izgradnju glavnih objekata na međunarodnom koridoru 5-C kroz Bosnu i Hercegovinu predviđeno je 85 posto ukupnog iznosa iz ugovora, saopćeno je iz Ministarstva.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: