{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Telekom operateri će dati novac za izgradnju puteva

F
7.7.2011. u 16:43
0
14
Telekom operateri će dati novac za izgradnju puteva
0
Telekom operateri će dati novac za izgradnju puteva
Rudo Vidović
Ministar komunikacija i prometa Bosne i Hercegovine Rudo Vidović potpisao je danas s predstavnicima javnih telekom operatera u našoj zemlji ugovore o uvjetima i načinu izmirenja obaveza po osnovu dodijeljene dozvole za Univerzalne mobilne telekomunikacijske sustave, saopćeno je iz resornog ministarstva.
Navedenim ugovorom svaki od tri javna telekom operatera u Bosni i Hercegovini obavezuju se da u narednih pet godina kroz dvije rate u svakoj godini, a počevši od dana potpisivanja ugovora, uplati na namjenski račun u sistemu Jedinstvenog računa trezora Bosne i Hrecegovine ukupno 15 miliona eura.

A 85 posto ukupnog iznosa iz ugovora je za finansiranje pripreme i izgradnje putne infrastrukture, naročito za izgradnju glavnih objekata na međunarodnom koridoru 5-C kroz Bosnu i Hercegovinu, saopćeno je.

Odlukom Vijeća ministara o načinu raspodjele sredstava uplaćenih na ime dodijeljene dozvole za Univerzalne mobilne telekomunikacijeske sisteme, 15 posto ukupnog novca bit će usmjereno na razvoj sektora telekomunikacija, a namjenu će posebnom odlukom utvrditi Vijeće ministara BiH na prijedlog Ministarstva komunikacija i prometa.

Za finansiranje pripreme i izgradnje putne infrastrukture, naročito za izgradnju glavnih objekata na međunarodnom koridoru 5-C kroz Bosnu i Hercegovinu predviđeno je 85 posto ukupnog iznosa iz ugovora, saopćeno je iz Ministarstva.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: