{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Telegrami priznanja reisu-l-ulemi Ceriću

F
FENA
19.1.2009. u 12:48
0
13
Telegrami priznanja reisu-l-ulemi Ceriću
0
Telegrami priznanja reisu-l-ulemi Ceriću
Gradonačelnica Sarajeva Semiha Borovac uputila je reisu-l-ulemi Mustafi ef. Ceriću telegram u povodu usvajanja Rezolucije o Srebrenici u Evopskom parlamentu, javila je danas MINA.
- Povodom dobre vijesti da je Evropski parlament donio Rezoluciju o Srebrenici, u kojoj poziva države članice EU i države zapadnog Balkana da obilježe 11. juli kao Dan sjećanja na genocid u Srebrenici, koristim se prilikom da u svoje i ime Grada Sarajeva Vama, zatim članicama Udruženja "Pokret majke enklava Srebrenica i Žepa" te svima koji su još doprinijeli da se Rezolucija usvoji, uputim iskreno priznanje na upornoj i istrajnoj borbi za istinu.

Iskreno se nadam da će 11. juli kao Dan žalosti i sjećanja na počinjeni genocid u Srebrenici pored zemalja Evropske unije ubuduće obilježavati i u svim zemljama zapadnog Balkana te da će Rezolucija doprinijeti istini, pravdi i pomirenju u BiH i šire, kaže se u telegramu gradonačelnice Sarajeva Borovac.

Telegram reisu-l-ulemi je uputio i generalni sekretar SDA Amir Zukić.

- Upućujem Vam iskrene čestitke na Vašem nesebičnom zalaganju kako se ne bi zaboravio genocid i nevino nastradale žrtve Srebrenice. Vaš doprinos na promoviranju istine o agresiji na BiH i genocid nad Bošnjacima je nemjerljiv, a samim tim i usvajanje Rezolucije o Srebrenici u Evropskom parlamentu, kojom je 11. juli proglašen Danom sjećanja na genocid u Srebrenici, kaže se u Zukićevom telegramu upućenom reisu-l-ulemi Ceriću.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: