{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Tehnički odgovarajući automobili za 20 ratnih vojnih invalida

F
11.11.2014. u 12:35
57
3
Tehnički odgovarajući automobili za 20 ratnih vojnih invalida
57
Stopostotni ratni vojni invalidi, njih 20, dobit će putničke automobile Seat Leon s detaljima prilagođenim njihovim potrebama.
To je regulirano sporazumom potpisanim danas u sjedištvu Vlade Federacije Bosne i Hercegovine u Sarajevu između Zukana Heleza, ministra za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata i Senada Olovčića, generalnog direktora ASA Auta, firme isporučioca.

Na novinarsko pitanje kada će korisnici dobiti automobile, Olovčić je kazao da bi to trebalo da bude brzo i dodao da će do kraja godine biti završena sva procedura koja se odnosi na isporučioca.

Iznos od 493.600 KM za ove namjene osiguravaju Federalna vlada i resorno minisarstvo.

Uime korisnika, zahvalnost Ministarstvu i ministru Helezu izrazio je zamjenik predsjednika Saveza paraplegičara Mujo Aganović.

"Savez je imao dobru saradnju s ministrom koji je održao riječ i uvažio svu širinu naših zahtjeva da ortopedsko pomagalo, putnički automobil, zadovolji kriterije s aspekta naših potreba", rekao je Aganović.

Ministar Helez je naveo da su ovi automobili dio ranijeg sporazuma, vrijednog 1,5 miliona KM, s firmom pobjednicom na tenderu koja je ubrzo potom otišla u stečaj.

Olovčić, generalni direktor ASA Auta, firme koja je potom bila najpovoljniji ponuđač, izjavio je da su auta izuzetno kvalitetna i prolagođena budućim korisnicima.

Ministar je također izjavio da današnji sporazum znači prvu trećinu i dodao da istovremeno svjedoči o ispunjavanju obaveza koje je Vlada preuzela prema ovoj boračkoj kategoriji.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: