Bivši predsjednik VSTV-a
77

Tegeltija se fotografisao na odmoru, Mektić mu poručio: Maldivi su dar mnogih potkivanja

M. G.
Tegeltija sa suprugom na Maldivima Foto: Facebook
Tegeltija sa suprugom na Maldivima Foto: Facebook
Bivši predsjednik VSTV-a BiH Milan Tegeltija, koji je ostavku na ovu funkciju podnio pod pritiskom afere "Potkivanje 2", izazvao je pažnju javnosti nakon što je na Facebooku objavljena njegova fotografija s Maldiva.

Ovo je komentirao državni zastupnik Dragan Mektić koji je napisao na svom Twiiter nalogu da Tegeltija ne bi tamo otišao da mu "nije bilo političkog Sarajeva". Time je aludirao na Tegeltijine tvrdnje o tome da se u Sarajevu nije osjećao sigurno, kao i nedavne riječi da svaki zvaničnik iz RS-a mora prvo biti u nekoj državnoj instituciji kako bi napustio lažni osjećaj opuštenosti.

"A sve je po njemu krivo političko Sarajevo. Smrzavao bi se ovdje kao i sav drugi obični i siromašni narod. Maldivi su dar mnogih potkivanja", napisao je Mektić na Twitteru.

[FBPOST]https://www.facebook.com/tiki.tile/posts/3421080831353099[/FBPOST]

Tegeltija mu je ubrzo odgovorio, sarkastično se izvinivši što je njemu toplo, a građanima BiH hladno.

"Izgleda da sam ovima što sam za sve kriv, kriv i što je minus pet i što pada snijeg. Duboko se izvinjavam", odgovorio je Tegeltija.

Podsjetimo da je Tegeltija sa funkcije predsjedavajućeg VSTV-a otišao nakon što je snimljen kako s kolegicom iz VSTV-a Milijanom Buha dogovara imenovanje njene sestre Sanje Čegar na poziciju sutkinje Osnovnog suda u Banjoj Luci. S druge strane Tegeltija od samog početka tvrdi da je snimak montiran i da iza svega stoji OSA.

Snimak je izazvao burne reakcije, posebno međunarodnih zvaničnika koji su poručili da Tegeltija treba podnijeti ostavku, da je integritet VSTV-a ugrožen i da zaslužuje profesionalnog predsjednika.

Spekulira se da bi se Tegeltija mogao naći na funkciji Ministra pravde u Vladi Republike Srpske, a spominje se i ambasadorska pozicija.